Boganmeldelse: Angsten er der jo altid – at leve med risikoen for lavt blodsukker

BestPractice | Jul 2016 | Uncategorized |

Af Hannah Mønsted Skriver, konsultationssygeplejerske, Måløv ”Angsten er der jo altid”…. Det var en gennemgående sætning i mange af de 700 mails professor og overlæge på Endokrinologisk Afdeling Henning Beck-Nielsen fik, da han for nogle år siden søgte testpersoner til afprøvning af en ny blodsukker-alarm. Erkendelsen af, hvor mange diabetespatienter, der frygter insulin-chok, fik ham til at skrive en bog om emnet. Bogen henvender sig til patienter med diabetes, pårørende, behandlere og andre interesserede. Den er skrevet som en brugsbog, og det er Henning Beck-Nielsens håb, at der i bogen kan findes løsningsmodeller, som kan bidrage til at gøre livet lettere for dem, der lider under lavt blodsukker. I bogen indgår hudløst ærlige interview med 19 personer med diabetes i forskellige aldersgrupper og på forskellige stadier af livet. Ved hjælp af karakteristiske historier beskriver de med egne ord problemerne og angsten, som følger med at have type 1-diabetes, og de fortæller om, hvordan de hver især lever med sygdommen og får hverdagen til at fungere. For at få den faglige viden, som er nødvendig for at håndtere hypoglykæmi i dagligdagen, har flere diabeteslæger og en psykoterapeut bidraget med indlæg omhandlende den nyeste viden og gode råd om hypoglykæmi, insulin og medicinsk teknologi samt en beskrivelse af, hvad man kan gøre for, at angsten ikke bliver alt for dominerende. Desuden er forfatterens egne gode råd samlet i et kapitel bagest i bogen. En læseværdig bog for alle med interesse for diabetes.   BOKS Gode råd om hypoglykæmi (udvalgt fra bogen) • Tag selv ansvaret – vi behandlere er dine konsulenter og rådgivere. • Du skal altid have sukker, for eksempel juice eller druesukker, ved hånden. I kun 50% af alle insulintilfælde kan man finde en årsag, så disse tilfælde kan ofte komme helt uden varsel. • Hvis lavt blodsukker er et...